Administrația locală începe lucrările de toaletare a arborilor din Constanța

133
Administrația locală începe lucrările de toaletare a arborilor din Constanța - copaci-1666980347.jpg

Articole de la același autor

Potrivit Primăriei Constanţa, începând cu data de 1 noiembrie, încep lucrările de toaletare și corecție a arborilor în municipiu. Ca urmare, echipele Direcției Generale Gestionare Servicii Publice vor acționa atât în parcuri, cât și în cartiere, acolo unde există vegetație ce poate deveni un pericol. Pe scurt, se elimină ramurile bătrâne, uscate, semiuscate, rupte accidental sau atacate de carii (scorburoase) cu păstrarea echilibrului arborelui pentru a evita prăbușirea, precum și ramurile cu creștere pe direcţie nedorită sau care îndesesc coroana, în scopul aerisirii acesteia.

După ce vor fi efectuate tăierile de către personal specializat, arborii vor fi badijonați cu vopsea specială pe bază de ulei vegetal. Acest procedeu de sigilare este efectuat pentru vindecarea țesutului lemnos afectat și pentru respingerea picăturilor de apă care ar favoriza instalarea mucegaiului de lemn. Desigur, uneori este necesară și tăierea totală a arborilor, deși se acceptă această soluție după epuizarea tuturor opțiunilor.

Precizăm că multe dintre lucrările de toaletare și corecție sunt rezultatul solicitărilor venite de la constănțeni, persoane fizice, persoane juridice sau asociații de proprietari. „În decursul unui an, Serviciul Spații Verzi preia foarte multe solicitări de toaletare a arborilor. Dacă nu sunt urgențe, intervențiile se amână până în sezonul rece, când arborii intră în repaus vegetativ”, au precizat reprezentanţii primăriei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4255 secunde