Proiectul de închidere a centrelor de plasament a ajuns în localitatea Horia

352
Proiectul de închidere a centrelor de plasament a ajuns în localitatea Horia - fondcentre-1666980405.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, caravana de conștientizare din cadrul proiectului „Mai implicat! Mai integrat!”, organizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa, s-a desfășurat în localitatea Horia, în prezența autorităților locale și instituțiilor implicate.

Activitatea a cuprins o sesiune de informare cu referire la tot ceea ce presupune acest proiect complementar proiectului de dezinstituționalizare și închidere a centrelor de plasament. De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost abordate teme legate de modalitatea de integrare familială a copiilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului și de modalitatea de participare a copiilor/tinerilor din comunitate la serviciile oferite de centrele de zi și de recuperare, precum şi discuţii libere pe marginea procesului de dezinstituţionalizare a copiilor și tinerilor din centrele de plasament.

Reamintim că obiectivul general al proiectului mai sus menţionat se referă la creşterea calităţii vieţii pentru 238 copii și tineri instituţionalizați şi din comunitate prin oferirea de servicii integrate (educare, consiliere, dezvoltare de abilităţi de viaţă independentă, formare profesională, alte terapii de recuperare) şi crearea de parteneriate în scopul integrării socio-profesionale a acestora. De asemenea, obiectivele specifice ale acestui proiect sunt formarea profesională a unui număr de 110 copii/ tineri instituționalizați şi în comunitate, formarea a 110 asistenți maternali profesioniști, precum și înființarea sau reactivarea, acolo unde există, a structurilor comunitare consultative din care fac parte autoritățile locale și reprezentanți ai comunităților locale, oameni de afaceri sau ONG-uri.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4182 secunde