Ce burse școlare solicită Asociația Elevilor Constanța de la consilierii locali

557
2
Ce burse școlare solicită Asociația Elevilor Constanța de la consilierii locali - clasa10-1666785189.jpg

Articole de la același autor

Luni, 31 octombrie a.c., va avea loc ședința Consiliului Local Constanța, în cadrul căreia vor fi votate cuantumurile burselor elevilor în anul școlar 2022-2023.

În funcție de tipul bursei, la nivelul municipiului Constanța se înregistrează 161 de burse de performanță, 7.209 burse de merit, 776 burse de studiu și 3.267 burse de ajutor social. Cuantumul ce urmează a fi votat este de 1.000 lei/lună pentru performanță, 200 lei/lună pentru merit și 250 lei/lună pentru studiu, respectiv ajutor social.

Printr-un comunicat transmis redacției, Asociația Elevilor Constanța reamintește că cuantumurile propuse sunt aceleași cu cele aprobate în anul școlar 2020-2021, bursele stagnând astfel timp de doi ani, în ciuda inflației care a crescut constant în acest timp.

„Simultan, menționăm faptul că în semestrul I al anului 2020-2021, când au fost introduse aceste cuantumuri, ele erau acoperite integral din bugetul local. Între timp, Guvernul a început să asigure un cuantum minim, din bugetul de stat. Astfel, Consiliul Local Constanța a ajuns să asigure 0 lei pentru bursele de merit ale elevilor și 50 de lei per elev pentru cele de ajutor social.

Mai mult, prin proiectul propus, Primăria Constanța dovedește și cât de ruptă de realitățile sociale este. În contextul economic actual și a creșterii sărăciei, cuantumul bursei de ajutor social, menită să sprijine elevii aflați în situații defavorizate, cu un risc de abandon școlar ridicat, să își continue studiile, Primăria Constanța a decis să păstreze cuantumul bursei de ajutor social la 250 de lei, de 4 ori mai mică ca bursa de performanță.

În acest context, solicităm mărirea burselor elevilor la următoarele cuantumuri:

a) burse de merit: 300 lei/lună;

b) burse de studiu: 350 lei/lună;

c) burse de ajutor social: 500 lei/lună

d) burse de performanță: 1000 lei/lună”. 

Comentează știrea

Cuantum
26 octombrie 2022
burse de ajutor social [1000 lei/lună]

Aici sint necajitii, 1000 lei/luna e mai adecvat. Poate nici de mancare nu au zilnic acasa, iar in zilele in care mai e ceva pe masa poate nici atunci cu aport caloric recomandat. O haina de scoala, poate ceva carti personale nu sint tocmai ieftine. Nu merge ca sti e biblioteca, mai ia ceva de bogdaproste de pe la vecini, ne mai uitam si noi asa cu mila la coleg(a). Doar ultima idee, pai daca la clasa deja sint discriminari pe baza de ban, si poate izolare aici deja duce spre alte aspecte nedorite. Ce prestanta poti sa ai si in clasa: am adidasi legati cu sfoara de anul trecut, un pantalon cu 2 masuri mai mare, un pulovar de la un bunic. Mai sint si prin scoala evenimente, mergi si tu poate o data tot cu hainele de clasa.(pai a 2-a oara poate refuzi politcos invitatia, nu pt. ca nu ai dori). Aritmetic ar fi 200euroX3300 = 660.000 euro/luna. Vedeti e si numar bun si s-ar duce exact la cine are nevoie mai mult. Acuma daca si pe la conducere pe acolo majoritatea cu 66 indicativ, ce sa zic tin si ei ca propria lumina.

Cuantum
26 octombrie 2022
Sursa Alternativa de Fonduri

Cu alesii astia greu cu idei utile. [Bombardierul de Oras] e util si asta ca ne pregateste de un posibil razboi (nu tu apa calda pe diferite zone, apa rece sa ne obisnuim cu proviziile, aglomeratie de blindate romanesti fara pusca, drumuri cu capcane, etc). Vedeti pe acolo pe la CasaAlba de Constanta ce mai e de munca, si sambata asa chemati pe astia cu fonduri limitate.(eu zic ca o sa vina si la vopsit pomi, strins frunze ... frumos asa si legal un banut acolo). Se poate extinde si pe scoala, eventual poate si ceva indrumare prin birourile alea (dupa program 2 ori pe saptamana 1-2 ore la stampilat, aranjat hartii prin dosare ... gasim activitate, ducem mapa presedintelui, tesem frumos fata de masa). Doar sa doriti sa-i ajutati si gasiti solutii !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5495 secunde