România în Schengen. Decizie istorică! Se dă votul final pentru aderarea țării noastre la zona liberă de circulație

321
România în Schengen. Decizie istorică! Se dă votul final pentru aderarea țării noastre la zona liberă de circulație - ondkziv78tq3o-1670486348.jpg
Au mai ramas câteva ore până la votul care ar putea include România în zona liberă de circulație și care ar elimina orele de așteptare de la frontiere, scrie antena3.ro

Austria rămâne pe poziții și nu vrea România în Schengen. Cancelarul austriac Karl Nehammer și-a menținut, miercuri seara, poziția pe tema aderării României la Spațiul Schengen, în cadrul unei conferințe susținute alături de președintele PPE, Manfred Weber, de la Viena.

Oficialii români au încercat să schimbe decizia Austriei, care se opune extinderii Spațiului Schengen, cancelarul austriac invocând faptul că mulți migranți care ajung în Austria au trecut ilegal granița de la noi.

Karl Nehammer a mai declarat că ministrul de interne al ţării sale are "un nou calendar pentru primăvara următoare" în ceea ce priveşte aderarea României şi Bulgariei la Schengen: "Miniștrii de interne au pe masă ca primăvara viitoare să luam o decizie pentru România și Bulgaria, să ne uităm cum putem modifica legislația, ca să asigurăm securitatea, a declarat Nehammer. Nu putem asigura securitatea la graniţă făcând garduri", spune acesta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4275 secunde