Paul Stănescu: "Trebuie să intrăm în Schengen cu demnitate"

380
2
Paul Stănescu:
Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, susține că România trebuie să adere la spațiul Schengen, dar acest lucru trebuie făcut cu demnitate și nu trebuie să plecăm capul în fața Olandei sau altor țări care fac jocuri politice pe această temă.

„Obligația României față de toți cetățenii este să facă pasul în spațiul Schengen cu demnitate. Nu este necesar să plecăm capul mai mult decât un salut politicos și diplomatic. S-a tot vehiculat zilele acestea ideea că plătim sau că trebuie să plătim tribut nu știu căror țări. Vremurile când eram obligați să oferim tot felul de dări diverselor imperii care și-au manifestat influența pe pământurile românești sunt demult apuse.

Astăzi, după mai mult de un secol de când ideea națională s-a concretizat, România este stat național, suveran și independent, care are obligația să-și urmărească propriile interese. Suntem parte a NATO pentru că asta ne-am dorit pentru securitatea națională și suntem în marea familie europeană, pentru că aici ne este locul și geopolitic, și spiritual. Prin urmare, România nu este singurul stat care are de pierdut dacă nu va fi acceptat în următoarea perioadă în Schengen. Chiar Uniunea Europeană va fi marele perdant. Încă o dată românilor le-ar fi îngrădită libertatea de mișcare, exclusiv pe considerente politico-economice. Neîncrederea, extremismul și pozițiile radicale anti-UE se vor accentua, iar ideea de solidaritate europeană va pierde teren”, a transmis Paul Stănescu.



Comentează știrea

Petrica de la Strehaia
15 octombrie 2022
Paul Stanescu

Acest mare Hot vorbeste de Schengen.Si tu ai contribuit cu familia ta si PSD la furat si sunteti corupti de nu am intrat in Schengen si cu MCV.

Constantin
16 octombrie 2022
Erorile neamului vanzator

Fiind în Schengen dispari mai ușor ca stat (planurile lui Napoleon și Hitler, dar cu alte mijloace, caci armata o are NAT-iO).

Pagina a fost generata in 0.3907 secunde