Ludovic Orban: Guvernanţii trebuie să intensifice demersurile pentru aderarea României la Schengen

227
Ludovic Orban: Guvernanţii trebuie să intensifice demersurile pentru aderarea României la Schengen - pnlludovicorban2020110818302d77e-1656157902.jpg
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, afirmă că intrarea României în Spaţiul Schengen nu este un favor, ci un drept, deoarece ţara noastră a îndeplinit "toate criteriile", iar şeful statului, Klaus Iohannis, trebuie "să bată fierul cât e cald" şi să folosească contextul favorabil pentru a solicita votarea în Consiliul European a cererii României de aderare la acest spaţiu vamal.

"România în Schengen! Acum! Intrarea României în Schengen nu este un favor pe care ni-l face cineva. Este dreptul nostru! Am îndeplinit toate criteriile. Am arătat că frontiera Europei de pe teritoriul românesc este foarte sigură. Cetăţenii români au dreptul să nu mai fie controlaţi la frontiere interne. Odată cu dobândirea statutului de candidat de către Ucraina şi Republica Moldova nu mai poate nimeni să găsească pretexte pentru a se opune integrării noastre. Guvernanţii au obligaţia de a folosi acest moment favorabil pentru a intensifica demersurile la nivel european. Iohannis trebuie să bată fierul cât e cald şi să ceară introducerea pe ordinea de zi şi votarea în Consiliul European a cererii noastre perfect legitime", a scris Ludovic Orban, sâmbătă, pe Facebook.

El a punctat că Parlamentul European susţine aderarea României, iar Comisia a prezentat un punct de vedere favorabil şi că rămâne să ia decizia şefii de state şi de guverne.

"Avem toate argumentele de partea noastră şi mai avem şi conjunctura creată de războiul de agresiune al Rusiei contra Ucrainei. Guvernanţii nu vor avea nicio scuză, dacă nu reuşesc atingerea acestui obiectiv", a adăugat Ludovic Orban.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8762 secunde