Ludovic Orban: "Judecătorii CCR să nu mai facă încă o nefăcută cu pensiile parlamentarilor"

279
Ludovic Orban:
Liderul Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a atras atenţia judecătorilor CCR să nu mai facă încă o nefăcută, în privinţa pensiilor parlamentarilor pentru că 90% dintre cetăţenii români sunt contra pensiilor speciale și Curtea nu-şi poate permite să restaureze aceste pensii rău famate, sfidând o ţară întreagă.

Ludovic Orban afirmă că în 2020, Parlamentul a votat o lege de desfiinţare a pensiilor speciale (mai puţin pensiile de serviciu ale cadrelor militare), dar Curtea Constituţională a decis că este neconstituţională.

„În 2021, în mandatul meu de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Parlamentul a votat modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor prin care a desfiinţat pensiile speciale ale parlamentarilor. Mai mulţi foşti parlamentari care beneficiau de pensie specială au pornit procese în care au invocat excepţii de neconstituţionalitate ale legii de desfiinţare a pensiilor speciale care sunt în analiza CCR de câteva luni. Curtea nu s-a pronunţat până acum pentru că nu există încă o opinie clar majoritară. Părerile sunt împărţite între judecători”, a transmis liderul Partidului Forţa Dreptei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4684 secunde