Franța vrea criterii mai dure pentru aderarea la spațiul Schengen

322
Franța vrea criterii mai dure pentru aderarea la spațiul Schengen - 8688637d39403262922a58c636512d56.jpg
Membrii Comisiei de Libertăți Constituționale din Parlamentul European au dezbătut, ieri, noi reguli de evaluare pentru aderarea la spațiul Schengen, informează Agerpres.
Potrivit Radio France International, Franța a venit cu ideea controversată de a extinde evaluarea la corupție și la crima organizată. Franța, susținută de Olanda, dar și de alte state membre, vrea să creeze o legătură între reforma justiției și combaterea corupției și aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen. Cele două nu sunt tehnic legate, spune Comisia Europeană, care se opune acestei idei, dar care, neavând, de fapt, nicio putere în domeniu, sfătuiește Bucureștiul și Sofia să-și regleze problemele cu Franța.
"Nu suntem pe cale de a schimba criteriile de admitere în spațiul Schengen", a explicat pentru RFI un diplomat francez, "dar nici nu ne putem face că nu știm ce scrie în rapoartele de monitorizare ale Comisiei Europene privind justiția în România și în Bulgaria", a adăugat el.
Postul de radio francez notează că statele membre ale UE și Parlamentul European consideră că evaluările periodice strict tehnice care se fac în cadrul spațiului Schengen nu mai sunt adecvate, astfel încât vor fi folosite noi metode și noi calificative la evaluarea frontierelor externe și interne ale Uniunii Europene. Statele membre găsite în culpă vor fi obligate ca, într-o lună de la expertiză, să prezinte un plan de remediere a situației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3197 secunde