Primarul din Cogealac se căznește să termine liceul
1986

Articole de la același autor
Cine sunt deștepții Constanței
07 Februarie 2011
15 elevi constănțeni, la Naționala de chimie
26 Ianuarie 2011
Etapa locală a Olimpiadei de informatică
10 Februarie 2011
13 tineri designeri constănțeni expun un nou concept
07 Martie 2011
Profesorii "țintuiți" de scaunul din cancelarie
18 Februarie 2011
În anul 1982, la vârsta de 18 ani, când termina 10 clase la actualul Grup Școlar din Cogealac, primarul Cati Hristu nici nu se gândea, probabil, că va candida pentru Primăria acestei localități.
Între timp, dacă legea este atât de permisivă în ceea ce privește alegerea autorităților administrației publice locale, în anul 2008, în urma depunerii candidaturii, Cati Hristu a fost ales primar. Doi ani mai târziu, s-a "lipit" de-un dosar la Judecătoria Constanța, în care este acuzat, alături de viceprimarul Mihai Dore, de comiterea infracțiunilor de asociere pentru comiterea de infracțiuni, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea gravă a liniștii publice.
Anul trecut, prin vară, în timpul unui protest îndreptat împotriva acelora care vor să construiască un parc de eoliene în localitate, la care au participat zeci de localnici, situația a degenerat, protestatarii au aruncat cu pietre în agenții de pază, iar aceștia au ripostat trăgând mai multe focuri de armă. În incident au fost rănite cinci persoane.
Revenind, însă, la situația școlară a primarului, persoane care au dorit să-și păstreze anonimatul - și nu e greu de înțeles de ce - ne-au întrebat cum este posibil ca un edil, chiar și din mediul rural, să se chinuiască să termine un liceu. Concret, primarul Cati Hristu este elev în clasa a XII-a frecvență redusă, specializarea științele naturii, la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu și se pare că, din cauza faptului că în semestrul I nu prea a dat pe la școală, nu i s-a încheiat situația școlară și ar putea fi considerat în abandon. Și asta în ciuda regimului special de care beneficiază ca primar și a faptului că, la frecvență redusă, cursurile și examinările dintr-un semestru normal se reduc la o lună de școală.
Am încercat să aflăm de la prof. Mirela Eugenia Drăculeț, directorul liceului din Kogălniceanu, ce fel de elev este primarul Cati Hristu, dar, din păcate, a refuzat orice comentariu, pe motiv că Inspectoratul Școlar Județean Constanța este suprema instituție care dă undă verde informațiilor: "Vă pot spune doar că, într-adevăr, este elevul liceului nostru".
Am încercat să-l contactăm și pe elevul dintr-a XII-a, edilul Cogealacului, la cele două numere de mobil pe care le deținem, dar n-a fost chip să dăm de dânsul.
Lăsând la o parte faptul că mai ușor e să ajungi primar decât să-ți iei carnetul de conducere, ne întrebăm și noi, precum consătenii săi: Cum poate să conducă o primărie cu atâtea probleme când dânsul nu poate frecventa, nici după 30 de ani de la absolvirea celor 10 clase, într-o lună niște cursuri?
Top articole din Cultură-Educație
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 07 Septembrie 2010
Miercuri, 20 Octombrie 2010