Potrivit unor surse oficiale,

Prefectul Palaz atacă azi, în contencios administrativ, alegerea lui Soare în funcția de viceprimar al comunei Cogealac

2408
Prefectul Palaz atacă azi, în contencios administrativ, alegerea lui Soare în funcția de viceprimar al comunei Cogealac - 3324deab41978c3765d65ca7651c6dcb.jpg
Consiliul Local Cogealac, reunit în ședința extraordinară din 20 august, l-a desemnat, cu nouă voturi "pentru", pe liberalul Ion Soare în funcția de viceprimar al comunei, în locul liberalului Mihai Dore, aflat în arest, ca și primarul localității, de altfel, țărănistul Cati Hristu, urmare a scandalului eolienelor.
Încă din cadrul ședinței, însă - eveniment la care aleșii democrat liberali nu au participat -, secretarul Consiliului Local Cogealac, Lenuța Delcea, a explicat faptul că nu-și va pune semnătura pe hotărârile legate de suspendarea lui Dore din funcție și numirea lui Soare în locul acestuia dat fiind faptul că, în opinia sa, deciziile CL riscă să fie atacate în contencios administrativ. La momen-tul respectiv, Delcea preciza că, din informațiile pe care le deține, legea administrației publice locale recomandă ca, în situația în care viceprimarul care îndeplinea atribuțiile primarului este suspendat din funcție, Consiliul Local să desemneze un consilier care să preia sarcinile viceprimarului.
Referitor la acest subiect, prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz, declara, ulterior ședinței, că nu exclude posibilitatea atacării în instanța de contencios administrativ a hotărârii prin care liberalul Ion Soare a fost ales viceprimar, dar că își rezervă un timp pentru analizarea documentelor. Conform prevederilor legale, reprezentantul Guvernului în teritoriu are un termen de zece zile pentru a da avizul de legalitate unei hotărâri de Consiliu Local și, de asemenea, pentru a o ataca, dacă ea contravine legii. Surse oficiale au declarat ieri că, cel mai probabil, prefectul Palaz va ataca în cursul zilei de azi această hotărâre, având în vedere tocmai motivele invocate de secretarul Consiliului Local Cogealac.
În această ordine de idei, precizăm că Art. 82, alin. (3) din Legea 215 a administrației publice locale specifică în mod expres că "în situația în care sunt suspendați din funcție, în același timp, atât primarul, cât și viceprimarul, consiliul local deleagă un consilier care va îndeplini atât atribuțiile primarului, cât și pe cele ale viceprimarului, până la încetarea suspendării".
Tribunalul Constanța a decis joi, admițând astfel recursul declarat de Parchet, menținerea în arest a "lotului Cogealac", respectiv a celor șapte inculpați printre care se numără viceprimarul Mihai Dore și primarul Cati Hristu, ambii sus-pendați din funcții prin ordinul prefectului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.356 secunde