Viceprimarul suspendat de la Cogealac, Mihai Dore:

"Am fost în fața plutonului de execuție. Vizualizez în fiecare zi cum au tras în noi ca în niște animale!"

2619

Articole de la același autor

Schimbare de situație de pe o zi pe alta în cazul persoanelor arestate în cazul de la Cogealac. Magistrații de la Tribunalul Constanța au admis, ieri, recursul declarat
de procurori, au menținut starea de arest preventiv și au respins cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi localitatea
în ceea ce-i privește pe primarul și viceprimarul suspendați de la Cogealac, Cati Hristu și Mihai Dore, și alți cinci localnici aflați în spatele gratiilor. Decizia este definitivă.

Hotărârea magistraților de la Tribunal vine după cea a colegilor lor de la Judecătorie, dată cu o zi înainte, prin care se dispusese înlocuirea măsurii arestului preventiv cu obligarea de a nu părăsi localitatea pentru toți cei șapte inculpați arestați.
Judecarea recursului, deși programată la ora 12, a început în jurul orei 14. În Palatul de Justiție au venit zeci de rude ori cunoscuți ai inculpaților, mulți dintre ei, pentru că nu au avut loc în sala de judecată, așteptau la ușă, iar unii, curioși, și-au lipit urechea de ușa sălii încercând să audă ce se discută înăuntru.
Dată fiind soluția emisă de Judecătoria Constanța, atât primarul Cati Hristu, viceprimarul Mihai Dore, dar și colegii lor cu care împart arestul IJP-ului au intrat în sala de judecată mult mai optimiști și cu gândul că, la ora 24, vor părăsi celulele și se vor întoarce la casele lor.
Punctul de vedere al Parchetul în susținerea recursului și pledoariile avocaților au durat aproximativ o oră, timp în care fiecare parte a susținut de ce se impune sau nu menținerea în arest ori lăsarea în libertate. Dacă procurorii susțin că fapta comisă de cei șapte este foarte gravă și se impune menținerea lor după gratii, avocații au adus argumente că nu există vreun pericol pentru desfășurarea în bune condiții a procesului în cazul în care ei vor fi eliberați.
În ultimul cuvânt, Cati Hristu a spus că a fost ales primar încă din primul tur. "Este o dovadă că nu creez probleme" - a spus primarul suspendat, cuvântul fiindu-i luat rapid de președintele de complet. Viceprimarul suspendat Mihai Dore a încercat să convingă judecătorii spunând: "Trăiesc o adevărată dramă personală. Am fost în fața plutonului de execuție. Vizualizez în fiecare zi cum au tras în noi ca în niște animale!". Ceilalți inculpați au invocat în fața magistraților motive de ordin personal sau familial pe baza cărora au cerut să fie puși în libertate.
Cei trei judecători de recurs s-au pronunțat după mai bine de o oră și au decis admiterea recursului declarat de procurori, menținerea stării de arest preventiv și respingerea cererilor de înlocuire a măsurii arestării preventive.
Amintim că, la începutul acestei săptămâni, procurorii constănțeni dispuseseră trimiterea în judecată a persoanelor considerate vinovate de revolta de la Cogealac, de acum aproximativ o lună, în care agenții de pază de la un parc eolian au tras mai multe focuri de armă, fiind rănite cinci persoane, printre care și viceprimarul comunei.
Primarul și viceprimarul - suspendați deja din funcții - de la Cogealac, Cati Hristu, respectiv Mihai Dore, alături de fratele viceprimarului - Nicolae Dore și localnicii Ilie Coman, Daniel Cornea, Pavel Copilescu, Mitică Lenu și Florian Barbu au fost trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunilor de asociere pentru comiterea de infracțiuni, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea gravă a liniștii publice. La primarul Cati Hristu procurorii au mai adăugat două infracțiuni - este vorba de ultraj (asupra unui polițist) și de instigare publică și apologia infracțiunilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6314 secunde