Viceprimarul de la Cogealac, Mihai Dore, "a fugit" într-un spital din Capitală

2541
Viceprimarul de la Cogealac, Mihai Dore,
Sâmbătă, magistrații de la Judecătoria Constanța au dispus amânarea judecării propunerii de arestare preventivă formulată de procurori pe numele viceprimarului de la Cogealac, Mihai Dore, până la data de 10 august, ora 11. Motivul amânării l-a constituit faptul că nu ar fi fost îndeplinită procedura de citare cu Mihai Dore, al cărui avocat a adus la cunoștința instanței că inculpatul nu s-a putut prezenta pentru audieri pentru că ar fi internat într-un spital din București.
Așa se face că, până marți, se încearcă efectuarea procedurii de citare, abia după aceea se va trece la judecarea propunerii de arestare. Chiar dacă magistrații de la Judecătoria Constanța vor dispune arestarea preventivă, decizia nu va fi definitivă, Dore având posibilitatea de a o ataca, prin recurs, la Tribunalul Constanța.
Amintim că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au propus arestarea preventivă a viceprimarului de la Cogealac pentru că existau informații că Mihai Dore, externat la data de 3 august din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, nu s-ar fi prezentat la Parchet, în pofida nenumăratelor citări, și că încearcă să se sustragă urmăririi penale. El este acuzat de comiterea infrac-țiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice și de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
Situația de fapt reținută în sarcina lui Dore de către procurori este că, la inițiativa primarului Cati Hristu, începând cu săptămâna 19 - 25 iulie 2010, ar fi pus la cale ca, prin orice mijloace, să îi determine pe angajații firmei CEZ România SRL și partenerii acesteia să înceteze lucrul la instalarea unui parc eolian energetic pe raza comunei Cogealac, așa încât o altă firmă, SC Eolica Dobrogea Five SRL Constanța, agreată de Consiliul local și primar, să instaleze parcul eolian energetic.
Cele peste 100 de persoane care s-au strâns la un miting neautorizat organizat de Cati Hristu au năvălit peste angajații unei firme de pază care aveau obligația să păzească punctele de lucru ale CEZ România, atacându-i cu pietre, astfel că aceștia din urmă s-au văzut nevoiți să riposteze folosind armamentul din dotare. Cinci persoane, printre care viceprimarul Mihai Dore și fratele acestuia, Nicolae Dore, au fost rănite.
Până în prezent, magistrații constănțeni au dispus arestarea în acest dosar a șase persoane, respectiv a primarului Cati Hristu, dar și a cinci localnici care au fost deosebit de "activi" în timpul protestului: Ilie Coman, Daniel Cornea, Pavel Copilescu, Mitică Lenu și Florian Barbu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4612 secunde