Liberalul Sorin Andrei ar putea prelua funcția de viceprimar al Mangaliei

2718
Liberalul Sorin Andrei ar putea prelua funcția de viceprimar al Mangaliei - d69349f0e5e4fa300b98a523af7276bf.jpg
În urma recentelor declarații ale viceprimarului Mangaliei, Ion Mincă, potrivit cărora primarul Mihai Claudiu Tusac pregătește înlocuirea sa, președintele PNL Mangalia, Sorin Andrei, a declarat pentru ziarul "Cuget Liber" că a purtat discuții pe acest subiect cu edilul-șef.
Liderul liberal a recunoscut că discuțiile purtate cu Tusac au avut în vedere posibilitatea ca PNL să preia această funcție, pe de o parte, și posibilitatea ca însuși Sorin Andrei să vină în locul lui Mincă, pe de altă parte.
"Este un moment extrem de dificil și o decizie foarte grea pentru noi și îmi asum răspunderea. Însă pun pe primul plan interesul comun și șansa noastră de a debloca situația de la Mangalia. Și sperăm în succesul deblocării administrative. Altfel nu avem ce căuta acolo. Noi avem deja o experiență nefericită din 2008, însă dacă PNL își poate asuma răspunderea pe anumite segmente ale administrației și le poate arăta cetățenilor că are capacitatea de a veni în sprijinul lor, o poate face cel mai bine prin intermediul viceprimarului care va primi atribuții clare", a explicat Sorin Andrei.
El a mai precizat că negocierile nu au ajuns încă la final, urmând să se clarifice situația într-o perioadă relativ scurtă de timp.

"Vor avea aceeași soartă cu Tusac"
Democrat-liberalii din Mangalia au anticipat deja nașterea unei alianțe între PSD și PNL. În opinia liderului de grup al PDL Mangalia, Paul Foleanu, "cel mai bun viceprimar rămâne Ion Mincă, președintele județean al PC Constanța, în condițiile în care există o alianță la nivel național între PSD și PC". El a mai ținut să tragă un semnal de alarmă celor care încearcă să se alieze cu primarul social-democrat. "Vor avea aceeași soartă cu Tusac în 2012", a spus ferm Foleanu. El a mai afirmat că PDL nu va da votul acestei alianțe, iar democrat-liberalii care vor vota "pentru" riscă excluderea din partid.

"Atât timp cât mai există o speranță…"
În replică, liderul liberalilor din Mangalia a declarat că nu se pune problema nașterii unei alianțe, ci doar realizarea unei înțelegeri punctuale pentru deblocarea administrației locale. În privința perspectivei de viitor pe care a formulat-o Paul Foleanu, Sorin Andrei a menționat: "Colegii de la PDL au un punct de vedere corect. Nu este un moment prielnic și cine își asociază imaginea cu Tusac trebuie să țină cont de foarte multe aspecte. Este un risc foarte mare, dar suntem la jumătatea mandatului și Mangalia este blocată. Și atât timp cât mai există o speranță, este păcat să nu o utilizezi", a încheiat optimist el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3168 secunde