Ion Mincă așteaptă scuze publice din partea primarului Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac

999
Ion Mincă așteaptă scuze publice din partea primarului Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac - eee7d4b1bc2ae2108ab91d83784ce5f2.jpg
Primarul și viceprimarul municipiului Mangalia au ajuns să dialogheze strict prin intermediul scrisorilor, potrivit unor documente postate pe blogul liberalului mangaliot Lucian Vișa.

Într-o scrisoare adresată recent viceprimarului Ion Mincă, edilul Mihai Claudiu Tusac i-a cerut acestuia o informare privind situația completă a societății Rominservices Therm SA în conformitate cu atribuțiile delegate.
Respectând termenul de 48 de ore solicitat de Tusac, Ion Mincă i-a scris primarului că "datoria către Rominservices Therm SA este deja înregistrată în contabilitatea noastră publică, iar operatorul de termoficare s-a înregistrat cu impozit pe profit și TVA, astfel încât recuperarea daunei produse de deciziile absurde pe care le-ați adoptat este imposibilă ca act de impunere, deoarece statul (și inclusiv administrația locală) nu se poate prevala de o culpă a sa împotriva unui particular, potrivit doctrinei juridice".
Ion Mincă mai precizează că, din cauza faptului că are de recuperat 12.787.429,92 de lei de la municipiul Mangalia cu titlu de subvenție, Rominservices Therm SA se află în imposibilitatea-notificată Primăriei de a presta serviciul de producere și distribuire a agentului termic, în condițiile în care datorează acești bani furnizorului de combustibili.
"Sunt perfect de acord cu dumneavoastră că se impune o sesizare a DNA București, dar nu doar în privința acționarilor, ci și a daunei produse de modul în care ați înțeles să (nu) vă îndepliniți atribuțiile legale", mai explică el.

Propuneri pentru deblocarea situației
Conservatorul Ion Mincă face și câteva propuneri pentru deblocarea situației de la Mangalia.
"Vă propun să vă cereți scuze în mod public pentru erorile de management care au condus la această situație impardonabilă și pentru încercarea de mistificare a realității în privința HCL 52", scrie viceprimarul.
În opinia sa, executivul ar trebui să ia în calcul achitarea cu prioritate a datoriilor aferente anilor 2007 și 2008 către Rominservices Therm SA până la concurența sumelor aprobate ca prevedere, în bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Mangalia, în funcție de disponibilitățile existente.
De asemenea, Primăria Mangalia ar trebui să poarte negocieri cu reprezentanții acestei societăți "pentru găsirea unei formule de compensare a sumelor înregistrate ca obligație de plată în contabilitatea publică din culpa dumneavoastră, eventual prin modernizarea unei părți din rețelele uzate moral cu aportul exclusiv al operatorului de termoficare și cu păstrarea statutului mijloacelor fixe de bunuri de retur".
În sfârșit, Ion Mincă mai propune "formularea unei sesizări către Curtea de Conturi și organele judiciare ale statului român, în vederea atragerii răspunderii administrative sau penale, după caz, a primarului, secretarului și angajaților din aparatul de lucru al primarului, care se fac vinovați de necomunicarea HCL nr. 7 din 2.02.2009 către Rominservices Therm SA și de înregistrarea în contabilitatea publică a datoriei injuste în perioada februarie-decembrie 2009".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3994 secunde