Scandalul din Primăria Cernavodă se lasă cu plângeri penale

4261
Scandalul din Primăria Cernavodă se lasă cu plângeri penale - c2bf3125945747e97f1f3a98601b139f.jpg
Atmosfera din administrația publică locală din Cernavodă devine din ce în ce mai tensionată, pe fondul neînțelegerilor dintre primarul Mariana Mircea și viceprimarul Floriean Hristea. Concret, după etapa în care șeful administrației locale a inițiat o acțiune în instanță, prin care cere suspendarea viceprimarului pe motive de incompatibilitate, așa cum a confirmat acesta din urmă, a venit rândul unor incidente ce țin mai mult de sfera… organizatorică, din ograda proprie. Astfel, potrivit declarațiilor viceprimarului, în cursul zilei de sâmbătă, în timp ce acesta se afla în Constanța, pentru un control medical, primarul Mariana Mircea i-ar fi spart biroul, forțând butucul ușii cu o bormașină, ajutat de doi angajați ai unei firme private. Viceprimarul a precizat că primarul ar fi depus actele sale, găsite în biroul în care el își desfășura, până sâmbătă, activitatea, în niște cutii care, ulterior, ar fi fost depozitate într-un garaj din apropierea Primăriei.
Întrebat despre posibilele motive care ar fi putut conduce la un astfel de gest din partea primarului, democrat-liberalul Floriean Hristea a reiterat ideea conform căreia Mariana Mircea îl bănuiește pe viceprimar de implicare în acțiunea de strângere de semnături necesare organizării referendumului de demitere a primarului. "Eu nu am nimic cu acest referendum, nu mă implic, nu mă interesează", a precizat Hristea.
De remarcat este, însă, faptul că viceprimarul a afirmat, ieri, că în cursul zilei de azi va depune o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva primarului Cernavodei. În ceea ce privește, însă, șansele unei eventuale reconcilieri cu primarul Mariana Mircea, vicele a explicat că acest aspect depinde în mare măsură de discuțiile pe care urmează să le poarte în cursul zilei de azi cu șeful administrației publice locale.

Prefectura Constanța va interveni în scandal dacă va fi sesizată oficial
L-am contactat și pe reprezentantul Guvernului în teritoriu, Claudiu Palaz, pentru a afla un punct de vedere asupra noii situații din Primăria Cernavodă și, de asemenea, pentru a afla dacă prefectul intenționează să intervină în ceea ce a devenit un real scandal. Palaz a mărturisit că a auzit despre noile divergențe dintre edilii din Cernavodă, dar că a aflat despre presupusa spargere a biroului viceprimarului de la terți, fără a fi însă înștiințat oficial. "Până nu primesc în scris, în mod oficial, fie de la consilierii locali din Cernavodă, fie de la viceprimar o sesizare vizavi de ceea ce s-a întâmplat nu mă pot pronunța. Înainte de a face asta trebuie să știu exact cum s-au întâmplat lucrurile", a subliniat prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz.
Precizăm că am încercat să luăm legătura și cu primarul orașului Cernavodă, dar social-democrata Mariana Mircea nu a putut fi contactată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7178 secunde