Viceprimarul din Cogealac și fratele său au ajuns de pe paturile din spital în cele ale arestului

1362
Viceprimarul din Cogealac și fratele său au ajuns de pe paturile din spital în cele ale arestului - 20fd2eb9851c15c868bed479fe6bdb39.jpg
Viceprimarul din Cogealac, Mihai Dore, și fratele său, Nicolae, au ajuns în arestul IPJ Constanța. După ce, vineri, au fost reținuți de procurori, în cursul zilei de sâmbătă, cei doi au fost duși în fața instanței de judecată iar în urma audierilor, magistrații au dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile.
Ei sunt acuzați de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii și ordinii publice deoarece, în urmă cu două săptămâni, au participat la scandalul din parcul eolian de la Cogealac. În urma acestui incident, frații Dore au ajuns în spital după ce au fost împușcați de agenții care păzeau zona. Inițial, procurorii au cerut arestarea viceprimarului, în lipsă, pe motiv că acesta s-ar ascunde de polițiști, însă bărbatul era internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București.
În acest caz mai sunt arestați primarul suspendat din Cogealac, Cati Hristu, și alți cinci localnici.
La data de 26 iulie, la Cogealac, peste 100 de localnici, în frunte cu primarul Cati Hristu și viceprimarul Mihai Dore, au năvălit peste agenții care asigurau paza la firma CEZ România, din Cogealac. Anchetatorii susțin că ei au făcut presiuni pentru a-i determina pe angajații firmei CEZ România SRL și pe partenerii acesteia să înceteze lucrul la instalarea unui parc eolian energetic pe raza comunei Cogealac. Intenția era ca o altă firmă, SC Eolica Dobrogea Five SRL Constanța, agreată de Consiliul local și primar, să instaleze parcul eolian energetic.
Agenții de pază de la CEZ România SRL au ripostat și au tras cu gloanțe de cauciuc, fiind rănite cinci persoane, dintre care două mai grav, respectiv viceprimarul și fratele acestuia. Nicolae Dore a fost spitalizat, el având o plagă abdominală. Vineri dimineață a fost externat, iar în decurs de câteva ore a fost arestat. De asemenea, și Mihai Dore a fost externat tot vineri, iar până să ajungă acasă a fost înhățat de polițiști.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1877 secunde