Viceprimarul de la Cogealac, Mihai Dore, și fratele acestuia au fost reținuți și propuși spre arestare

1193
Viceprimarul de la Cogealac, Mihai Dore, și fratele acestuia au fost reținuți și propuși spre arestare - abe6f4d4def9587190dba679e762ff8c.jpg

Articole de la același autor

Vineri, fratele viceprimarului de la Cogealac, Nicolae Dore, a fost reținut urmând a fi prezentat magistraților de la Judecătoria Constanța cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pentru comiterea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice în formă agravată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
El este una dintre cele cinci persoane care au fost rănite în timpul revoltei din data de 26 iulie, de la Cogealac, când peste 100 de localnici, în frunte cu primarul Cati Hristu și viceprimarul Mihai Dore, au năvălit peste agenții care asigurau paza la firma CEZ România, din Cogealac.
Potrivit propunerii de arestare formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, în sarcina lui Nicolae Dore s-a reținut că, la inițiativa primarului Cati Hristu, începând cu săptămâna 19 - 25 iulie 2010, împreună cu alte persoane, a făcut presiuni pentru a-i determina pe angajații firmei CEZ România SRL și pe partenerii acesteia să înceteze lucrul la instalarea unui parc eolian energetic pe raza comunei Cogealac. Intenția clară era ca o altă firmă, SC Eolica Dobrogea Five SRL Constanța, agreată de Consiliul local și primar, să instaleze parcul eolian energetic.
Astfel că, la inițiativa primarului și viceprimarului (fratele lui Nicolae Dore) și apropiați ai acestora, în dimineața zilei de 26 iulie, în fața Primăriei Cogealac a fost organizat un miting de protest, fără autorizarea sau înștiințarea organelor de poliție, la care au participat peste 100 de persoane. Toate aceste persoane s-au urcat apoi în 40 de mașini și s-au deplasat la punctele de lucru ale CEZ, unde au încercat, prin forță, să oprească lucrul la centralele eoliene.
Toată această mulțime, în frunte cu primarul, viceprimarul și fratele acestuia au atacat cu pietre angajații de la Romnațional, au smuls țărușii și gardul împrejmuitor, încălcând practic o proprietate. Agenții au ripostat și au tras cu gloanțe de cauciuc, fiind rănite patru persoane, dintre care două mai grav, respectiv viceprimarul și fratele acestuia.
Nicolae Dore a fost spitalizat, el având o plagă abdominală. Vineri dimineață, fiind externat, imediat, procurorii l-au citat în vederea audierii. După ce s-a îndeplinit această procedură s-a dispus reținerea sa, urmând ca pe numele lui să fie făcută propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.
Amintim că primarul Cati Hristu și alți cinci localnici au fost arestați în acest mega-scandal care a depășit granițele țării. De asemenea, încă de acum o săptămână, procurorii au făcut propunerea de arestare în lipsă și a viceprimarului Mihai Dore, care s-a externat din Spitalul Clinic Județean de Urgență și s-a internat apoi la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, din Capitală. După ce a fost citat în mai multe rânduri, Mihai Dore s-a prezentat, vineri, la Parchet, a fost audiat și reținut, urmând a fi prezentat și el instanței cu propunere de arestare preventivă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3993 secunde