Furtună ucigașă / Cel puțin 41 de oameni și-au pierdut viața

170
Furtună ucigașă / Cel puțin 41 de oameni și-au pierdut viața - furtunaindia704i97141200-1526281707.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 41 de persoane și-au pierdut viața în urma mai multor furtuni produse duminică în nordul Indiei care au provocat pagube importante, conform autoritățile citate de AFP.


În statul Uttar Pradesh, cel puțin 18 persoane au decedat din cauza vântului puternic ce a provocat prăbușirea zidurilor mai multor case, a doborât stâlpi de electricitate și a desțelenit copaci.

Aceste decese au avut loc la zece zile după o furtună care a provocat moartea a peste 130 de persoane în aceeași zonă.

Alte douăsprezece persoane și-au pierdut viața în urma furtunilor puternice care au lovit duminică Bengalul de Vest, iar unsprezece locuitori au murit după ce au fost loviți de fulgere în Andhra Pradesh și în New Delhi unde rafalele de vânt care au depășit 100 de kilometri la oră au provocat devierea a 70 de zboruri, potrivit autorităților.

Aeroportul Internațional Indira Gandhi a fost închis timp de peste două ore din cauza vântului.

De asemenea, intemperiile au perturbat traficul rutier și feroviar, iar în capitală mii de călători au rămas blocați în stațiile de metrou, informează Xinhua.

Mai multe zone din New Delhi s-au confruntat cu întreruperi ale furnizării energiei electrice după ce unele cabluri de înaltă tensiune au cedat.

Premierul indian și președintele țării și-au exprimat regretul pentru decesele provocate de furtuni și au adresat condoleanțe familiilor îndoliate.

Biroul de Meteorologie din India a anunțat luni că în următoarele 48-72 de ore sunt așteptate furtuni, mai ales în nord-vestul, estul și sudul Indiei.

Autoritățile locale din Uttar Pradesh au sfătuit locuitorii să rămână în case, în clădiri din beton, și să evite deplasarea în preajma copacilor, a transformatoarelor și a stâlpilor de electricitate în timpul intemperiilor, notează Xinhua, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.0325 secunde