G7 va rămâne unit în susţinerea sa fermă faţă de Ucraina

482
G7 va rămâne unit în susţinerea sa fermă faţă de Ucraina - 1-1699433786.jpg

Articole de la același autor

Miniştrii afacerilor externe din G7, reuniţi la Tokyo, au dat asigurări că grupul statelor cel mai puternic industrializate va rămâne unit în susţinerea fermă a Ucrainei în contextul invaziei ruse, chiar în situaţia internaţională actuală, o referire implicită la conflictul Israel-Hamas, relatează agenţia AFP.

Ei au mai dat asigurări că vor continua să impună împreună sancţiuni severe Moscovei, să accelereze eforturile de reconstrucţie a Ucrainei pe termen mediu şi lung şi să coopereze în vederea unui proces de pace, potrivit comunicatului Ministerului Afacerilor Externe japonez.

Ucraina se teme din ce în ce mai mult de o oboseală a susţinerii de care se bucură, în contextul în care contraofensiva sa lansată în iunie nu a dat decât rezultate foarte limitate până în prezent şi probabilitatea unui război lung de uzură creşte.

În pofida noului conflict în Orientul Mijlociu, este important pentru G7 să comunice comunităţii internaţionale că angajamentul său de a susţine Ucraina „nu va pierde din elan niciodată”, potrivit afirmaţiilor ministrului japonez al afacerilor externe, Yoko Kamikawa. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6571 secunde