Ministrul Apărării: „România e preocupată de războiul din Israel, dar va continua să susţină şi Ucraina”

1920
Ministrul Apărării: „România e preocupată de războiul din Israel, dar va continua să susţină şi Ucraina” - angeltilvar32195200-1698061290.jpg

Articole recomandate

România este preocupată de războiul din Israel şi este „atentă” la pierderile de vieţi omeneşti, dar în acelaşi timp va continua să ajute Ucraina „într-o formă multidimensională”, a afirmat, luni, la Arad, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, citat de Agerpres.


Prezent în vizită în municipiul Arad, ministrul a fost întrebat de jurnalişti despre războiul din Israel, el declarând că ţara noastră este preocupată de acest conflict.


„Ne preocupă, suntem atenţi, orice lucru care trimite la pierderi de vieţi omeneşti este un lucru care preocupă pe absolut toată lumea, pentru că globalizarea face ca orice eveniment să capete anvergură globală, motiv pentru care şi noi, ca stat, suntem atenţi. După cum ştiţi, premierul a şi făcut o vizită acolo, delegaţie din care am făcut şi eu parte, pentru a da mesajele care ţin de solidaritate şi de condamnarea oricărei forme de terorism”, a spus Angel Tîlvăr.


Întrebat dacă ajutorul pentru Ucraina va continua, ministrul a răspuns: „Vom ajuta, aşa cum am spus, într-o formă multidimensională”.


Ministrul Angel Tîlvăr a mai declarat că în cadrul vizitei întreprinse săptămâna trecută la Kiev de către delegaţia condusă de premierul Marcel Ciolacu, România a primit aprecierea şi mulţumirea guvernului ucrainean pentru felul în care a ajutat ţara atât din punct de vedere umanitar, cât şi din punct de vedere al tranzitului pentru cereale.






sursa foto: https://www.defenseromania.ro/


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.4845 secunde