Gabriel Attal a devenit, la 34 de ani, cel mai tânăr prim-ministru al Franţei

431
Gabriel Attal a devenit, la 34 de ani, cel mai tânăr prim-ministru al Franţei - 1-1704878309.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele francez Emmanuel Macron a decis să-l numească în funcţia de prim-ministru pe ministrul educaţiei, Gabriel Attal, în vârstă de 34 de ani, care va deveni cel mai tânăr şef de guvern din istoria Republicii şi primul homosexual declarat, a anunţat o sursă apropiată Palatului Elysee, citată de agenţia AFP.

Preşedinţia franceză a confirmat că Macron i-a cerut lui Attal să formeze noul guvern, conform unui comunicat de presă oficial. Astfel, Attal îi va succeda şefei guvernului Elisabeth Borne, care a fost constrânsă să demisioneze.

Prin această schimbare, preşedintele francez încearcă să dea un nou suflu celui de-al doilea mandat al său înaintea alegerilor pentru Parlamentul European.

Acest demers nu va duce neapărat la vreo schimbare politică majoră, dar semnalează dorinţa lui Macron de a încerca să depăşească nemulţumirea provocată de reformele nepopulare de anul trecut privind pensiile şi imigraţia pentru a creşte şansele partidului său centrist la scrutinul european din iunie. Sondajele de opinie arată că tabăra lui Macron se află în urma partidului liderei de extremă-dreapta Marine Le Pen cu aproximativ opt până la zece puncte procentuale.

Attal, un aliat apropiat al lui Macron, a devenit un nume cunoscut ca purtător de cuvânt al guvernului în timpul pandemiei Covid-19.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9127 secunde