Informaţie de ultim moment pentru românii care au planificat o călătorie în Franţa

480
Informaţie de ultim moment pentru românii care au planificat o călătorie în Franţa - skynewsnewryfloodstormciaran6343-1698835992.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că Meteo France a anunţat un cod portocaliu de vânt, ploi abundente şi inundaţii pentru cinci departamente din nordul ţării.


Codul a fost emis pentru Normandia, Bretania, Pays de Loire, Hauts de France şi Centre Val de Loire, ca urmare a furtunii Ciaran, începând de miercuri, ora 22,00, până la finalul zilei de joi, se arată într-un comunicat al MAE.

Totodată, au fost anunţate averse de ploaie însemnate cantitativ, însoţite de intensificări ale vântului.

Pentru garantarea siguranţei pasagerilor, va fi oprită circulaţia mai multor trenuri în zilele de 1 şi 2 noiembrie, spre regiunile menţionate.

Cetăţenii români se pot informa în timp real cu privire la situaţia meteorologică, accesând pagina de Internet www.meteofrance.com, iar în ceea ce priveşte circulaţia feroviară se pot regăsi informaţii actualizate consultând site-ul SNCF: https://www.sncf.com/fr/tempeteciaran.

De asemenea, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.

Conform MAE, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

* Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

* Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

* Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

* Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3784 secunde