Ministerul Afacerilor Externe, anunț despre sutele de români din Gaza

407
Ministerul Afacerilor Externe, anunț despre sutele de români din Gaza - mae-1697447547.jpg

Articole de la același autor

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Radu Filip, a avut o intervenţie în direct la Antena 3 CNN, prin care a transmis noi informaţii despre situația românilor care se află în Fâșia Gaza, scrie stiripesurse.ro

"Până în prezent, din cei 350 de cetăţeni români şi membrii de familie pe care îi avem în atenţie, peste 200 de cetăţeni români şi membri de familie ne-au solicitat sprijin în vederea evacuării din Fâşia Gaza.

În prezent, aceştia sunt relativ grupaţi. Suntem în contact cu ei în timp real. Situaţia de securitate din teren nu a permis evacuarea lor în condiţii de siguranţă. Se află în apropierea punctului de trecere. Sunt relativ grupaţi şi suntem în contact cu ei.

Din informaţiile pe care le avem noi, ei se pot deplasa spre punctul de trecere. Este important ca toate informaţiile care ajung la ei să fie informaţii verificate.

Au mai existat în mass-media o serie de informaţii cu privire la deschiderea punctelor de trecere, la faptul că ambii cetăţeni străini au reuşit să treacă punctul de trecere, informaţii care nu s-au verificat în teren.

Este important ca informaţiile pe care le transmitem lor să fie unele verificate şi conforme cu realitatea din teren.

Celula de criză a MAE şi misiunile diplomatice, oficiile consulare sunt pregătite să sprijine eventuala evacuare în momentul în care condiţiile de securitate şi cele tehnice, din teren, vor permite", a transmis Radu Filip, purtător de cuvânt al MAE, într-o intervenţie în direct la antena 3 CNN.

"Colegii mei de la Ambasada României la Israel sunt în legătură cu autorităţile israiliene pentru confirmarea tuturor datelor şi informaţiilor vizavi de persoana dispărută. Din păcate, până în prezent, patru cetăţeni cu dubşă cetăţenie israeliano-română au decedat în contextul acestor atacuri. O persoană este dispărută. Ambasada noastră continuă verificările şi pe măsură ce vom avea informaţii certe, verificate vom reveni", a mai spus Radu Filip, purtător de cuvânt al MAE.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6812 secunde