Televizorul, scos de pe lista românilor când vine vorba de informații

157
Televizorul, scos de pe lista românilor când vine vorba de informații - studiu-tv-1698837574.png

Articole de la același autor

Românii au început, în ultimii ani, să evite televizorul, alegând să își culeagă informațiile necesare din mediul online. Specialiștii susțin că acest lucru se întâmplă din cauza faptului că trăim în „secolul vitezei”.

Din acest motiv, oamenii nu mai au răbdare să urmărească informațiile la ore fixe, când apar buletinele de ştiri. Preferă să îşi selecteze singuri informaţiile, care se află la doar un click distanţă.

Fără îndoială, cei mai mulţi dintre utilizatorii de pe internet, în România, sunt persoane tinere, care simt din plin ritmul accelerat al vieţii. Astfel, în acest moment, aproape totul se întâmplă online. Psihologii vorbesc despre acest fenomen şi susţin că tinerii sunt cei mai influenţaţi de informaţiile din mediul online care, de multe ori, pot fi periculoase.

Conform psihologilor, copiii pot fi afectaţi de informaţia pe care o primesc în mediul online. Aceştia susţin că părinţii ar trebui să verifice conţinutul pe care îl urmăresc minorii şi să îi îndrume spre lucruri calitative ce pot fi găsite în online.

„Un conţinut neadecvat poate avea impact negativ asupra unui copil. Există foarte multe exemple negative în online, infractori, oameni care au comis diverse fapte regretabile, pe care alte persoane îi promovează. Tinerii trebuie ajutaţi să discearnă aceste lucruri, să separe informaţia necesară de lucrurile inutile care sunt tot mai prezente pe internet”, spun psihologii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4892 secunde