Sute de părinți s-au opus măsurării și cântăririi copiilor la școală. „Au spus că nu vor ca UE să facă statistici pe baza copiilor lor”

344
Sute de părinți s-au opus măsurării și cântăririi copiilor la școală. „Au spus că nu vor ca UE să facă statistici pe baza copiilor lor” - 777reclamatiescoalaelevi-1688053184.jpg

Articole de la același autor

Aproximativ 30-40% din părinții din județul Alba au refuzat să-și dea acordul scris pentru ca elevii să fie cântăriți și măsurați în cadrul unui studiu de evaluare a stării de nutriţie, realizat la nivel naţional, o iniţiativă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, relatează publicația locală Alba24.


„Părinţilor elevilor li s-a cerut să completeze un chestionar şi, implicit, să-şi exprime sau nu acordul pentru măsurarea copiilor, respectiv înălţime, greutate. Practic, să avem o încadrare, un indice de masă corporală. Ei bine, noi ne-am lovit de un refuz”, a declarat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea. Potrivit acestuia, între 30 şi 40% dintre părinţi au refuzat să-și de acordul.


„Au completat chestionarul, dar nu şi-au exprimat acordul ca să-i putem măsura şi cântări pe copii”, a spus Sinea.


Întrebat ce motive au invocat părinții, directorul a spus că marea majoritate a celor acre au refuzat au motiva că „ei nu doresc ca Uniunea Europeană să facă statistici sau teste pe baza copiilor lor”.


Studiul care are loc la nivel național are scopul de a urmări tendinţele în ceea ce priveşte supraponderalitatea şi obezitatea în rândul elevilor, cu scopul identificării de acţiuni pentru a răspunde acestei probleme de sănătate publică.


El se desfăşoară în cadrul Programului naţional de evaluare a sării de sănătate, în coordonarea Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică, cu sprijinul Inspectoratelor Şcolare Judeţene şi a şcolilor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6537 secunde