Gaddafi a fost ucis

512

Muammar Gaddafi, captu-rat de rebeli la Sirte, a murit în urma rănilor foarte grave suferite. Informația, anunțată ini-țial de Al Jazeera și Reuters, a fost confirmată de Consiliul Național de Tranziție din Libia.
Muammar Gaddafi a murit, după ce a fost capturat de insurgenți în orașul său natal. Convoiul în care se afla a fost lovit într-un raid al NATO. Colonelul a fost grav rănit la ambele picioare și la cap și abia mai respira când a fost dus cu o ambulanță la un spital din Sirte. Fostul lider libian a murit în ambulanța care îl transporta la spitalul din Misrata.
Vestea capturării și morții lui Muammar Gaddafi a fost dată la câteva ore după ce luptătorii libieni anunțaseră că au preluat total controlul în Sirte, ultimul bastion al trupe-lor guvernamentale.
Informația privind capturarea lui Muammar Gaddafi a fost făcută publică de comandantul Consiliului Național de Tranziție (CNT), Abdel Majid, care a precizat că luptătorii liobieni au preluat controlul ultimului oraș în care au rezistat susținătorii colonelului Gaddafi, Sirte.
Potrivit ministrului libian al Imigrației, aflat la Washington, împreună cu Gaddafi au fost capturați mai mulți oficiali, printre care și purtătorul său de cuvânt, Moussa Ibrahim și vărul colonelului, Ahmed Ibrahim. Ministrul apărării din regimul Gaddafi, Abu Bakr Yunis, a fost găsit mort în Sirte, ultimul fief al fostului lider libian, relatează Al Arabiya, care citează medici.
Moartea dictatorului a scos mii de oameni în stradă, în capitala Tripoli, bucuroși că au scăpat de cel care i-a condus cu mână de fier timp de 42 de ani.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Octombrie 2011
Stire din Actual : Sclave sexuale în Europa
Vineri, 21 Octombrie 2011
Stire din Actual : Sarkozy a devenit din nou tătic
Joi, 20 Octombrie 2011
Stire din Eveniment : Gaddafi a fost capturat!
Pagina a fost generata in 0.2473 secunde