Sclave sexuale în Europa

752
Sclave sexuale în Europa - sclave-1319140104.jpg
În lume sunt peste 1,4 milioane de sclavi sexuali, mulți dintre ei copii sau tinere care doar ce au împlinit 14 ani. Jurnaliștii de la postul Al Jazeera au realizat un reportaj în care prezintă cazul mai multor moldovence care au căzut victime ale traficului de ființe umane în țări precum Olanda sau Cipru. Fete a căror viață a fost marcată ani buni de abuzul și sclavia sexuală.
"Chișinău este capitala Republicii Moldova, cea mai săracă țară din Europa, locul unde tinerii sunt obligați să meargă în străinătate ca să supraviețuiască. Nu trebuie să ne mire că multe tinere cad în capcana traficului de ființe umane", spune un reporter.
"Sunt Dorina, sunt din sudul Moldovei și am 20 de ani. Acolo m-am întâlnit cu un băiat. Băiatul ăsta mi-a propus mie de lucru. El mi-a propus: "Dacă vrei să muncești și mă asculți pe mine vei avea mulți bani. Eu îți fac documentele și pleci peste hotare". Și am întrebat ce o să lucrez. El mi-a spus că o să lucrez numai la consultații. Că o să beau un pahar de ceai, de șampanie și atât", povestește o fată.
Realitatea este că, odată ajunse în țările din Occident, fetele devin adevărate sclave sexuale.
În cazul în care tinerele din Republica Moldova reușesc să fugă de proxeneți și să se întoarcă acasă ele găsesc sprijin și uneori cer daune morale. Multe ONG-uri și mulți avocați sar în ajutorul fetelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Octombrie 2011
Stire din Actual : Gaddafi a fost ucis
Vineri, 21 Octombrie 2011
Stire din Actual : Sarkozy a devenit din nou tătic
Luni, 17 Octombrie 2011
Stire din Actual : Scandal sexual cu minore
Pagina a fost generata in 0.3126 secunde