Mapamondul, zguduit de protestele "indignaților"

328
Mapamondul, zguduit de protestele
Din Europa până în Statele Unite, trecând prin Chile, prima zi mondială a "indignaților" a reunit sâmbătă zeci de mii de persoane și a fost marcată de violențe la Roma și zeci de arestări la New York.

Sub sloganurile "Popoarelor din lume, ridicați-vă" sau "Ieși în stradă, creează o nouă lume", "indignații" au făcut apel la manifestații în 951 de orașe din 82 de țări, potrivit site-ului 15october.net, care protestează față de precaritatea legată de criză și puterea finanțelor.

Sâmbătă seara, în fața celebrei Times Square din New York, poliția americană a arestat 71 de persoane, în urma unei manifestații împotriva Wall Street la care au participat mii de persoane, potrivit unui bilanț al poliției. Manifestanții au fost imediat îmbarcați în furgonete ale poliției.

Anterior, poliția călare a respins manifestanții care încercau să intre în piață. O persoană a fost rănită în momentul în care a căzut pe jos, după ce mulțimea a început să alerge.

La Washington, mii de "indignați" au făcut cauză comună pentru a manifesta împotriva "rapacității" finanțelor, pentru "locuri de muncă și justiție".

Circa 300 de manifestanți s-au adunat în fața Casei Albe și a Departamentului Trezoreriei împotriva "mafiei financiare", după care s-au alăturat altui miting, la care participau câteva mii de persoane, la apelul a 20 de organizații.

Peste 10.000 de cana-dieni au manifestat de asemenea, cu pancarte sau chitare în mână, dintre care 5.000 la Toronto, în cartierul financiar.

În Europa, violențe spec-taculoase au izbucnit la Roma, soldate cu 70 de răniți, dintre care trei grav, cu ocazia mitingului care a reunit zeci de mii de persoane, cu pancarte care proclamau "O singură soluție, revoluție!", "Nu suntem bunuri în mâinile bancherilor".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Octombrie 2011
Stire din Actual : Scandal sexual cu minore
Pagina a fost generata in 0.5364 secunde