Ce spune noul guvernator al BCE despre protestele globale ale tinerilor

401
Ce spune noul guvernator al BCE despre protestele globale ale tinerilor - occupywallstreetdemons008-1318683182.jpg
Președintele desemnat al Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a declarat astăzi, înainte de summitului G-20 care se desfășoară la Paris, că înțelege 'supărarea' tinerilor care fac parte din mișcarea 'indignaților' și care azi manifestează împotriva crizei în întreaga lume.

'Dacă noi suntem supărați pe criză, ei care sunt tineri între 20 și 30 de ani își închipuie că nu mai au nicio perspectivă', a declarat Mario Draghi referindu-se la tinerii italieni, asigurând că deși băncile și el însuși sunt ținta nemulțumirii compatrioților săi, el înțelege protestele indignaților. În Italia indignații își spun acum 'dragoni' drept aluzie la numele noului lider al BCE.

Un purtător de cuvânt al mișcării '15 octombrie' care îi reprezintă pe 'indignații' italieni a asigurat că manifestația de astăzi, care pornește din Piazza de la Repubblica și se va încheia în Piazza San Giovanni di Letrano, va reuni circa 100.000 de persoane. Între timp, sute de tineri campează din 12 octombrie în mai multe piețe din Roma și au desfășurat mai multe acțiuni de protest.

'Din America până în Asia, Africa și Europa, popoarele se ridică pentru a-și revendica drepturile și a reclama o adevărată democrație', se arată în manifestul mișcării 15 octombrie. La Madrid, cinci marșuri vor porni din cartierele periferice și vor reface drumul până la Puerta del Sol, piața emblematică unde s-a născut mișcarea în luna mai.

La New York, grupul Occupy Wall Street, alimentat cu șomerii din SUA și tinerii care protestează împotriva decalajelor sociale, ocupând un parc din 17 septembrie, au făcut apel la o adunare în Times Square

Mii de indignați sunt așteptați și la Bruxelles, punct final al unui marș care urmează să străbată Spania, Franța, Elveția unde sediile băncilor sunt în centrul obiectivului, și Lisabona, unde mișcarea 'Generația precară' este considerată precursoare.

Sute de manifestanți s-au adunat în marile orașe din Asia, precum Tokyo, Sydney și Hong Kong. La Johannesburg, 50 de persoane și-au dat întâlnire în fața sediului Bursei din Africa, purtând pancarte pe care era scris 'Jos capitalismul', informează Agerpres.ro.

Reamintim că, azi dimineață, zeci de persoane s-au strâns și în Capitală, pentru a lua parte la mișcarea Ocuppy Bucharest.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 10 Octombrie 2011
Stire din Actual : "Indignații" au ocupat Bruxelles-ul
Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Actual : Grecii ies iar în stradă
Pagina a fost generata in 0.6949 secunde