"Indignații" au ocupat Bruxelles-ul

468
Aproape 150 de membri ai mișcării "indignaților" plecați din Spania, Franța și Olanda s-au instalat, sâmbătă, într-un parc din Bruxelles, unde au început să-și ridice corturile, în pofida opoziției autorităților locale.

Manifestanții, cărora li s-au alăturat și tineri belgieni, au ajuns sâmbătă după-amiază în parcul Elisabeth, aflat în apropierea bazilicii naționale.

Instalarea taberei a fost interzisă printr-un ordin municipal, deoarece parcul nu dispune de nicio sursă de apă.

"Încă de dimineață, în zona bazilicii a fost amplasat un important dispozitiv de poliție, cu polițiști călare, câini utilitari și autobuze pentru transportul celor reținuți", au afirmat manifestanții.

Primarul din Koekelberg, comună care face parte din aglomerarea Bruxelles, le-a propus acestora să se instaleze într-o clădire neocu-pată a universității Flandrei, unde ar putea dispune de "condiții sanitare optime de primire".

"Ar putea fi o soluție, însă indig-nații nu sunt dispuși să accepte impunerea unei autorități", a declarat Kim Le Queng, reprezentant al manifestanților belgieni.

"Indignații" veniți din mai multe țări europene intenționează să rămână o săptămână în capitala belgiană, unde urmează să li se alăture și alți manifestanți. Câteva sute sau chiar mii de persoane sunt așteptate la Bruxelles la 15 octombrie, când sunt programate demonstrații în mai mult de 400 de orașe din cel puțin 45 de țări. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Actual : Grecii ies iar în stradă
Pagina a fost generata in 0.6666 secunde