Ministrul Traian Igaș se află mâine la Bruxelles

2719
Ministrul Traian Igaș se află mâine la Bruxelles - igas-1316621118.jpg
Ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș, va participa mâine la Reuniunea Consiliului de Justiție și Afaceri Interne (JAI) care se desfășoară la Bruxelles, unde se va discuta despre Proiectul de Decizie a Consiliului privind aplicarea integrală a prevederilor acquis-ului Schengen în România și Bulgaria, informează un comunicat trimis astăzi de MAI. "Pe agenda discuțiilor reuniunii de la Bruxelles se mai regăsesc aspecte legate de stadiul actual al Sistemului European Comun de Azil iar reprezentanții Comisiei Europene vor face o prezentare a pachetului 'Guvernanța Schengen'. În marja Consiliului, Comitetul Mixt va analiza stadiul actual al Sistemului Informatic Schengen (SIS II), precum și Sistemul Informatic de Vize", se arată în comunicat.
Alături de ministrul Administrației și Internelor, la lucrările Reuniunii Consiliului Justiție și Afaceri Interne participă șeful Departamentului Schengen, Afaceri Europene și Relații Internaționale, chestor-șef de poliție Marian Tutilescu.
Ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș, le-a amintit astăzi participanților la deschiderea Conferinței Internaționale a Asociației Polițiștilor (IEC 2011) despre importanța aderării României la Spațiul Schengen, subliniind că țara noastră a îndeplinit toate condițiile pentru a realiza acest deziderat. "Faptul că sunteți aici oameni din 58 de țări înseamnă că ați depășit anumite bariere. Considerăm că și noi am depășit barierele pentru aderarea României la Spațiul Schengen. România a îndeplinit toate condițiile aquis-ul Schengen și merită să intre în marea familie Schengen", a afirmat ministrul Traian Igaș, informează Agerpres.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.832 secunde