Garda de Mediu a dat amenzi de aproape 500.000 lei

148
Garda de Mediu a dat amenzi de aproape 500.000 lei - garda-1658320348.jpg
Pe parcursul lunii trecute, Comisariatul Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu a efectuat 137 acțiuni de inspecție și control, din care 21 controale planificate și 116 inspecții neplanificate. Potrivit reprezentanților instituției, pentru neregulile constatate, comisarii au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale principale (șase avertismente și 25 amenzi, în valoare totală de 471.000 lei) și două sancțiuni complementare - suspendare de activitate. Totodată, au fost stabilite măsuri pentru remedierea neconformităților constatate și respectarea legislației de mediu în vigoare. De asemenea, în cursul lunii iunie s-au realizat 17 controale tematice dispuse de Comisariatul General. 


Dintre acestea, 11 inspecții s-au efectuat pentru verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deșeurilor municipale și a stării de salubrizare a localităților. În plus, s-au efectuat 48 de acțiuni de inspecție și control privind transferul deșeurilor, la solicitarea birourilor vamale de frontieră Constanța Nord, Constanța Sud, Vama Veche și a Poliției de Frontieră, cu aplicarea Ordinului nr. 831 din 2022 privind stabilirea punctelor de trecere a frontierei de stat pentru transferurile de deșeuri și mărfuri/bunuri second-hand. Pentru întocmirea incorectă a documentelor privind transferul deșeurilor, a fost sancționat un operator economic cu amendă în valoare de 40.000 lei.


În plus, au fost înregistrate 30 de petiții, acordându-se o atenție deosebită soluționării în termen a acestora. Cele mai multe reclamații au avut ca obiect disconfortul olfactiv și poluarea aeruluiArticole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.334 secunde