Gardul cerut de cancelarul Austriei la granița UE, respins de Parlamentul European

242
Gardul cerut de cancelarul Austriei la granița UE, respins de Parlamentul European - 33841638088150498627468320925250-1681924963.jpg

Articole de la același autor

Propunerea cancelarului austriac Karl Nehammer de a ridica garduri la granița exterioară a Uniunii Europene a fost respinsă în Parlamentul European, care nu a inclus-o în schema de buget pentru 2024, anunțul a fost făcut miercuri de europarlamentarul român Nicu Ștefănuță pe Facebook.


„Zidul lui Nehammer cade odată cu prima schemă de buget UE 2024. Parlamentul European a spus astăzi un clar NU ideii lui Nehammer de a construi ziduri la granița Uniunii. PE a votat cu o majoritate de 321 la 210 că ideea cancelarului austriac este o nemernicie preluată direct din școala Trump. PPE, din care face parte și PNL, a sprijinit ideea venită de la extreme, introducând un propriu amendament, ce-i drept mai diluat, în acest sens. Ideea a fost însă net respinsă de mai multe grupuri politice, printre care și cel al European Greens, din care fac parte. Astfel, zidul lui Nehammer, care trecuse ca amendament PPE, a căzut odată cu votul final pe prioritățile bugetare de anul acesta. Regret că nu avem un raport adoptat. Regret însă și mai mult lipsa de inspirație și de tact a dreptei, în căruță cu dreapta extremă. Calea greșită pentru Europa: când te faci frate cu extrema dreaptă, să te aștepți să te tragă în noroi”, a transmis europarlamentarul pe pagina sa de socializare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5539 secunde