Proiect: Șoferii prudenți ar putea plăti mai puțin la RCA

355
1
Proiect: Șoferii prudenți ar putea plăti mai puțin la RCA - claudiunasuiplen750x350-1681925790.jpg

Articole de la același autor

O inițiativă legislativă a USR ar putea reduce prețurile la RCA pentru șoferii prudenți și ar corecta, în opinia inițiatorilor, o situație anormală în constituirea prețurilor: suprataxarea acestora pentru a subvenționa prețurile pentru conducătorii auto considerați “riscanți”.


Deputatul USR Claudiu Năsui a anunţat, miercuri, că va propune un proiect de modificare a legii privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA), care prevede eliminarea suprataxării clienţilor prudenţi pentru a fi subvenţionaţi clienţii riscanţi şi ca service-urile să lucreze în contract cu asigurătorii, iar beneficiarii de despăgubiri să poată primi şi suma echivalentă, informează Agerpres.


“Guvernul, acum ceva timp, a implementat acea faimoasă plafonare a preţului RCA, asta după falimentele răsunătoare care au fost în piaţă şi prin care s-a dovedit, practic, că pierderile pe care nu le acopereau marii asigurători care au dat faliment până la urmă ajung să fie plătite tot de deţinătorii de poliţe, sub forma unui RCA şi mai scump. Venim cu lucruri absolut concrete cum să poată să fie ieftinit RCA-ul într-un mod durabil şi într-un mod real”, a afirmat Năsui la Parlament.




Comentează știrea

cicada1314
20 aprilie 2023
vonneumann

1 – Datele oficiale arată faptul că devalizarea Astra, Carpatica, City, Euroins NU AU FOST FALIMENTE DE PIATA ci fraude colosale ale asiguratorilor. S-au deschis dosare penale. 2 – reparațiile in service-uri se fac sub garanție, sub răspunderea service-ului (nu a asiguratorului), acestea sunt verificate iar pentru serviciile și bunurile comercializate se plătesc salarii, taxe si impozite la bugetul de stat. 3 – Allianz a fost amendată de Consiliul Concurenței cu amenda istorică de 11 milioane de euro tocmai pentru înțelegeri cu service-urile auto în paguba clientilor. Acum USR vrea sa legifereze tocmai aceste înțelegeri …. E clar, ce interese ascund aceste intelegeri. Daca preturile polițelor RCA sunt scumpite din cauza despăgubirilor, sa ne spună experții din asigurări unde sunt cele peste 2 miliarde de euro care au fost scoși din țară prin vehicule financiare „inteligente” înainte de insolvență … Mai lăsați gargara, nu suntem toți spălați pe creier. Daca se mai continua cu aceste mizerii, trebuie devoalat tot, facem curățenie, nu pingpongalatolontan

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7942 secunde