Germania și Franța vor face propuneri pentru o uniune monetară mai profundă

163
Germania și Franța vor face propuneri pentru o uniune monetară mai profundă - 09merkelapc082156264-1358876708.jpg

Germania și Franța urmează să prezinte până în luna mai propuneri pentru stabilizarea și întărirea uniunii economice și monetare europene, a declarat marți cancelarul german Angela Merkel, la Berlin, transmite AFP.

Germania și Franța vor să prezinte propuneri, în cadrul pregătirii consiliului european din iunie, pentru stabilizarea și întărirea uniunii economice și monetare", a afirmat Merkel într-o conferință de presă comună susținută cu președintele francez Francois Hollande.


Hollande a arătat că în următoarele luni trebuie luate decizii pentru aprofundarea uniunii economice și monetare.
"Vom regla totodată problema bugetului Europei. Este o parte din responsabilitatea Franței și Germaniei", a spus Hollande.
Merkel a afirmat că Germania și Franța sunt conștiente de "marea responsabilitate de îmbunătățire a situației din Uniunea Europeană, de depășire a crizei din zona euro, de reluare a creșterii economice, cu alte cuvinte de a fi competitiv".
Cancelarul german a precizat că Franța și Germania vor prezenta propuneri concrete, pentru un model viabil, apt să funcționeze în viitor.
Este vorba despre o coordonare mai strânsă a politicilor economice, pentru a asigura securitatea socială, locurile de muncă, creștere economică și stabilitatea financiară, a spus Merkel.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3688 secunde