Gerul face prăpăd în Rusia

279
Gerul face prăpăd în Rusia - rusia-1357820714.jpg

Articole recomandate

Începutul iernii aspre din Rusia a lăsat în urmă 170 de morți, potrivit unui ultim bilanț, anunțat miercuri, de către o sursă medicală, relatează agenția Interfax


"De la începutul perioadei reci, 170 de persoane, inclusiv un copil, au murit din cauza hipotermiei și degerării", a anunțat sursa.

Conform unui bilanț precedent, au decedat 123 de persoane. În total, 1.594 de persoane au fost spitalizate, dintre care 69 sunt copii. În ultimele 24 de ore, nouă persoane au fost internate în spital.

Un val intens de frig a lovit Rusia în decembrie, făcând ca temperaturile să scadă până la minus 30 de grade Celsius în regiunea Moscovei și minus 59 de grade Celsius în Iacuția.

Aceste temperaturi erau cu cel puțin zece grade sub norma sezonieră, geruri mari fiind, de obicei, în ianuarie-februarie.

Mai târziu, mercurul din termometru a urcat, chiar și pentru scurt timp, aducând ploaie în Moscova, la sfârșitul lui decembrie și stabilizându-se, miercuri, la minus 12 grade Celsius în capitală, o temperatură normală pentru această perioadă a anului, potrivit serviciilor meteorologice din Rusia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.542 secunde