Gestul unui copil grec i-a impresionat pe pompierii români

388
Gestul unui copil grec i-a impresionat pe pompierii români - gestulunuicopil-1628880989.jpg
Pompierii români care luptă cu flăcările în Grecia spun că sunt emoționați de gesturile grecilor: „S-au oferit să ne sprijine, ne-au adus tot timpul apă rece, care valorează foarte mult după câteva ore de stat în preajma flăcărilor”. Pompierii români au intervenit vineri, în a șasea zi a acțiunii din Grecia, pentru stingerea incendiilor din zona localităților Metochi și Kalyvia.

Pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a fost postată mărturia pompierilor români plecați să stingă flăcările în Grecia.

„Ne-au mișcat gesturile localnicilor. Am mers în Grecia să ajutăm, însă am primit mult mai mult! Nu ne așteptam la așa o mare recunoștință. Ne bucură sufletul să vedem cum ne privesc, cum ne dau „Bună ziua” și ne zic „Mulțumesc!”. Toți cei care ne-au ieșit în cale s-au oferit să ne sprijine,

ne-au adus tot timpul apă rece, care valorează foarte mult după câteva ore de stat în preajma flăcărilor”, povestesc pompierii.

Ei spun că o mare surpriză a fost făcută de un copil, care i-a vizitat vineri dimineață. „A venit cu plăcinte și porumb fiert, drept mulțumire pentru că îi protejau satul”, au transmis pompierii. Pompierii spun că momentele de mare încărcătură emoțională i-a făcut să treacă peste clipele de epuizare.

„În aceste ultime zile a fost depus un efort considerabil din partea pompierilor pentru limitarea propagării incendiilor, însă au avut parte și de momente cu o mare încărcătură emoțională, care le-a dat putere și i-a făcut să treacă peste clipele de epuizare. Mulțumim, Grecia!”, au scris pompierii români.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7058 secunde