Google Art Project: 151 de muzee pot fi vizitate cu un simplu click

257
Google Art Project: 151 de muzee pot fi vizitate cu un simplu click - muzeu-1333610996.jpg
Platforma Google Art Project, lansată de celebrul motor de căutare american, permite utilizatorilor să se plimbe, virtual, cu ajutorul unui simplu click, prin nu mai puțin de 151 dintre cele mai mari muzee din lume. Astfel, utilizatorii pot să exploreze colecțiile de la Muzeul aurului din Bogota, să descopere capodoperele de artă modernă de la San Francisco și să admire comorile expuse în Muzeul din Delhi.

Lansată în urmă cu un an, platforma Google dedicată artei (googleartproject.com) a trecut într-o viteză superioară și propune utilizatorilor 32.000 de opere de artă ce pot fi vizualizate cu ajutorul tehnologiilor de înaltă rezoluție.

Internauții sunt invitați să facă și o vizită virtuală în muzeele din 40 de țări, cu ajutorul tehnologiei Street View, care permite plimbări și întoarceri de 360 de grade în aceste orașe.

Pasionații de artă pot astfel pentru prima dată să descopere textele de pe Piatra Soarelui din Mexic și meticulozitatea pictorului Georges Seurat, un maestru al curentului denumit pointilism, din tabloul "Un dimanche après-midi à l'île de la Grande Jatte".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2405 secunde