Google se angajează în lupta contra pescuitului ilegal

107
Google se angajează în lupta contra pescuitului ilegal - wor2k3cs75325verfolgungsjagdvors-1415972386.jpg
Grupul american Google, un gigant în domeniul internetului, s-a angajat în lupta contra pescuitului ilegal, lansând un nou instrument de supraveghere online care permite identificarea și urmărirea în timp real a mai multor mii de vapoare.


Conceput în colaborare cu ONG-urile SkyTruth și Oceana, această aplicație a fost prezentată vineri la Sydney cu ocazia Congresului mondial al parcurilor naturale, o reuniune organizată de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (UICN).

"Combinația dintre cloud computing (stocare de date pe internet, n.r.) și megadate permite conceperea unor noi instrumente pentru a vizualiza, a înțelege și, în anumite cazuri, a inversa fenomenele observate", a explicat Brian Sullivan, coordonatorul programului Google Earth Outreach.

Instrumentul online creat de Google, care monitorizează doar vasele de pescuit, utilizează SIA (sistem de identificare automată), care furnizează poziția navelor care navighează în lumea întreagă. Prototipul acestui sistem poate să integreze date provenind de la 3.000 de vapoare, dintr-o flotă mondială de peste 1,3 milioane de nave comerciale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Social : Zi importantă pentru Google
Vineri, 26 Septembrie 2014
Stire din Eveniment : Constănțean anchetat pentru braconaj
Pagina a fost generata in 0.4954 secunde