Grecia solicită un ajutor european pentru a găzdui 100.000 de refugiați

70
Grecia solicită un ajutor european pentru a găzdui 100.000 de refugiați - greci-1456855836.jpg

Articole recomandate

Grecia a prezentat Uniunii Europene un plan de urgență pentru a organiza găzduirea a 100.000 de refugiați pe teritoriul său în condițiile în care un număr tot mai mare de migranți rămân blocați în țară, a anunțat marți guvernul elen, relatează Agerpres.ro.



'Nu putem face față tuturor refugiaților care sosesc și am prezentat un plan de urgență Comisiei Europene pentru găzduirea a 100.000 de refugiați', a declarat Olga Gerovassili, purtătoarea de cuvânt a guvernului elen, în cadrul unei conferințe de presă.

În cadrul acestui plan, Grecia va avea nevoie de 480 de milioane de euro, a declarat oficialul grec, menționând că în țară se află în prezent 23.000 de refugiați și migranți.

Grecia prevăzuse până acum să primească între 50.000 și 70.000 de migranți.

Luni, Comisia Europeană a afirmat că 'este pe cale să elaboreze un plan de urgență pentru a ajuta Grecia' precum și alte țări din Europa de Vest cu scopul de 'a evita o posibilă criză umanitară'.

Săptămâna trecută, președintele CE, Jean-Claude Juncker, în cadrul unei întâlniri cu premierul grec Alexis Tsipras la Bruxelles, a menționat o sumă de circa 500 de milioane de euro în acest scop.

Guvernul grec va folosi 'toate mijloacele diplomatice posibile pentru a găsi cea mai bună soluție pentru gestionarea fluxului de migranți', a mai spus Gerovassili.

Purtătoarea de cuvânt a dat asigurări că 'întreg mecanismul guvernamental a fost mobilizat și că armata avansează foarte rapid pentru a finaliza lucrările care i-au fost încredințate și că în prezent 10.000 de persoane sunt hrănite zilnic' de armată.

Din cauza restricțiilor impuse săptămâna trecută de numeroase țări europene și balcanice privind numărul migranților autorizați să traverseze granița Greciei cu Macedonia, mii de refugiați, în principal sirieni, irakieni și afgani, sunt blocați în Grecia. Mai mult de 7.000 de persoane se aflau marți la Idomeni, la frontiera Greciei cu Macedonia, după ce aceasta din urmă a limitat foarte mult numărul de migranți care pot intra pe teritoriul său în ultimele zile. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0447 secunde