Concurs Grecia vrea să pună biruri și pentru morți

312

Articole recomandate

Grecia, confruntată cu o colectare deficitară a taxelor, analizează modalități "creative" de a acoperi deficitul bugetar, de la confiscarea activelor nerevendicate ale persoanelor decedate, care ar putea genera venituri de patru miliarde euro, la noi impozite pe băuturi răcoritoare, potrivit WSJ.
Guvernul de la Atena încearcă să identifice reduceri suplimentare de cheltuieli și venituri din taxe în valoare de 22 de miliarde de euro pentru următorii trei ani, înaintea unei vizite a reprezentanților Fondului Monetar Internațional la începutul săptămânii următoare, pentru a se conforma condițiilor prevăzute în pachetul de ajutor financiar în valoare de 110 miliarde de euro primit de la Fond și Uniunea Europeană, notează cotidianul american Wall Street Journal (WSJ).
"Colectarea de taxe nu merge cum ar trebui, iar guvernul, pe lângă eforturile în această direcție, va analiza alte modalități de a acoperi deficitul. Obținerea de fonduri din moșteniri nerevendicate și conturi ale persoanelor decedate de mult timp se află printre măsurile analizate. O taxă pe băuturile răcoritoare este, de asemenea, luată în calcul foarte serios", a spus un oficial guvernamental.
Activele nerevendicate ale decedaților, din care unele blocate de câțiva ani în proceduri juridice, ar putea aduce statului venituri de circa patru miliarde de euro, a adăugat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 30 Martie 2011
Stire din Actual : Imagini șocante
Miercuri, 30 Martie 2011
Stire din Actual : Situația din Japonia, tot mai gravă
Pagina a fost generata in 2.0441 secunde