Gruparea Statul Islamic câștigă susținători în Bulgaria

162
Gruparea Statul Islamic câștigă susținători în Bulgaria - image1-1411562429.jpg

Articole recomandate

Etnici musulmani bulgari au promovat în ultimele săptămâni pe rețelele sociale simbolurile grupării islamiste Stat Islamic, care îndeamnă la terorism și violență, provocând îngrijorare cu privire la creșterea popularității organizației în Bulgaria, relatează Standard News, în ediția online.


Publicația menționează că o înregistrare video publicată recent pe Facebook arată o reuniune a etnicilor musulmani bulgari în care aceștia își exprimă susținerea pentru gruparea Stat Islamic prin sloganuri militante.

Numărul islamiștilor radicali este, de asemenea, în creștere și în Kosovo. Presa din Balcani afirmă că autoritățile de la Belgrad au pregătit o listă cu cel puțin 20 de combatanți albanezi, special antrenați pentru comiterea unor atentate sinucigașe în numele grupării Stat Islamic. Site-ul topwar.ru scrie, la rândul său, citând un raport al serviciilor de informații militare, că "teroriștii din cadrul organizației sunt în contact permanent cu susținătorii din Serbia, Bosnia, Muntenegru, Albania și Macedonia, având instrucțiuni pentru pregătirea unor acțiuni" teroriste.

Pe de altă parte, gruparea Stat Islamic poate obține fără nicio problemă arme, rachete, grenade, rachete antitanc, veste antiglonț și dispozitive de comunicare din Bulgaria, Croația, România și Ucraina, afirmă Standard News. De altfel, publicația susține că numeroși dintre combatanții grupării Stat Islamic provin din Serbia, Bosnia-Herțegovina, Macedonia, Albania și Bulgaria, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.582 secunde