Guvernul spaniol l-a decorat pe Antonio Guterres pentru apărarea drepturilor civililor palestinieni

347
Guvernul spaniol l-a decorat pe Antonio Guterres pentru apărarea drepturilor civililor palestinieni - 1-1699432552.jpg

Articole de la același autor

Guvernul spaniol l-a decorat pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, pentru rolul său în apărarea drepturilor populaţiei civile palestiniene, în plin război în Gaza între Israel şi mişcarea islamistă Hamas, relatează agenţia AFP.

Ratificată de Consiliul de Miniştri, acordarea acestei distincţii onorifice a „ordinului lui Carlos al III-lea” survine într-un moment în care şeful ONU face obiectul criticilor în Israel, care l-a acuzat de părtinire în acest conflict.

„De-a lungul carierei sale politice şi internaţionale, Antonio Guterres a strălucit prin apărarea democraţiei, multilateralismului şi drepturilor omului”, a declarat purtătoarea de cuvânt a guvernului spaniol, Isabel Rodriguez. „Acest angajament a fost extrem de evident în ultimele săptămâni în criza din Gaza, pentru apărarea dreptului internaţional, dreptului internaţional umanitar şi drepturilor populaţiei civile palestiniene”, a mai spus ea.

Secretarul general al ONU, fost Înalt Comisar pentru Refugiaţi (2005-2015) şi fost prim-ministru portughez (1995-2002), şi-a intensificat în ultimele zile apelurile pentru încetarea focului în enclava palestiniană, transformată, potrivit acestuia, într-un „cimitir pentru copii”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5494 secunde