Hezbollah anunță că șeful său militar a murit într-un bombardament

98
Hezbollah anunță că șeful său militar a murit într-un bombardament - hez-1463216731.jpg
Gruparea libaneză șiită Hezbollah a anunțat că principalul său comandant militar, Mustafa Badreddine, a murit în urma unui bombardament de artilerie în apropierea aeroportului din Damasc, relatează Reuters și AFP.


Hezbollah a anunțat vineri moartea lui Badreddine și în aceeași zi au avut loc funeralii în fieful grupării din sudul Beirutului.

"Investigațiile au arătat că explozia, care a vizat una dintre bazele noastre din apropierea aeroportului internațional din Damasc și care a dus la martiriul comandantului Mustafa Badreddine, a fost rezultatul unui bombardament de artilerie efectuat de grupurile takfiri din zonă", a precizat Hezbollah într-un comunicat.

"Takfiri" este un cuvânt folosit de Hezbollah pentru a desemna grupurile sunite islamiste armate radicale, notează Reuters. Hezbollah luptă în Siria împotriva rebelilor și jihadiștilor de partea trupelor regimului lui Bashar al-Assad.

Niciun grup rebel sau jihadist nu a revendicat asasinatul după ce Hezbollah a anunțat vineri moartea lui Badreddine, cel mai important responsabil al Hamas ucis după asasinarea, în februarie 2008, la Damasc, a predecesorului său Imad Moughniye.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1037 secunde