Concurs În fiecare minut, o femeie din Europa este bătută de partener

410

Articole de la același autor

În fiecare minut al fiecărei zile, în fiecare țară din Europa, o femeie este supusă violențelor din partea soțului sau partenerului. Un sfert din numărul total al femeilor au fost victime ale violenței într-un anumit moment al vieții lor și una din zece au suferit violențe sexuale.

Unele nu supraviețuiesc, violența domestică fiind cel mai mare criminal al femeilor cu vârste cuprinse între 16 și 44 de ani.
Aceste statistici șocante confirmă, potrivit specialiștilor, faptul că jumătate din populația noastră se află în situație de risc, din cauza încălcării drepturilor omului - amenințarea cu violența sau chiar cu moartea în locul în care ele ar trebui să se simtă la adăpost, respectiv în căminele lor.
Cifrele luate din studiul Consiliului Europei compilat de academicianul german dr. Carol Hagemann White vorbesc de la sine. La fiecare femeie care raportează un abuz și supraviețuiește, mai sunt încă multe altele care suferă în tăcere, care "s-au lovit de perete" sau "au căzut pe scări". (Cuvântarea Secretarului General al Consiliului Europei privind violența domestică înaintea lansării Campaniei Consiliului Europei: "Opriți violența domestică împotriva femeilor!" - Madrid).
În România, în anii 2005 - 2006, numărul anual al victimelor violenței domestice s-a situat în jurul cifrei de 9.500 de cazuri înregistrate la Agenția Națională pentru Protecția Familiei, 73% dintre acestea fiind femei.
Pentru o justă apreciere ar trebui să ținem cont de faptul că statisticile existente sunt încă departe de a surprinde amploarea reală a fenomenului care, în marea majoritate a situațiilor, se transmite de la o generație la alta sub forma unui stil de viață considerat "normal". Specialiștii estimează că numărul real al cazurilor ar fi de aproximativ șase ori mai mare…

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7711 secunde