Șeful Consiliului Național Sirian, Abdel Basset Sayda:

"În Siria, se desfășoară o revoluție!"

454
O revoluție este în curs în Siria, a declarat, ieri, la Moscova, șeful Consiliului Național Sirian (CNS), principala coaliție a opoziției siriene în străinătate, la începutul discuțiilor cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

"Evenimentele din Siria nu constituie simple dezacorduri între opoziție și Guvern, ci o revoluție", a declarat Abdel Basset Sayda, comparând situația din țara sa cu ceea ce s-a întâmplat în Rusia după dezmembrarea URSS, în 1991.

"Revoluția din Siria seamănă cu ceea ce s-a întâmplat în Federația Rusă atunci când aceasta a luat-o pe calea democrației", a adăugat liderul CNS, în fața jurnaliștilor prezenți la întâlnirea sa cu Lavrov.

Ministrul rus a salutat la rândul său "posibilitatea unei discuții directe în această perioadă crucială pentru Siria", subliniind că va profita de ocazie pentru "a clarifica încă o dată" poziția Moscovei privind criza siriană, făcând un apel la dialog între părțile aflate în conflict.

Aliat al Damascului, Rusia este unul dintre principalii negociatori în dosarul sirian, blocând orice rezoluție a ONU care condamnă represiunile și refuzând să renunțe la sprijinirea regimului în pofida criticilor internaționale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3499 secunde