Încă un pacient mort din cauza infecției intraspitalicești

695
Încă un pacient mort din cauza infecției intraspitalicești - spital-1314772331.jpg
Unul din cei doi pacienți contaminați cu acinetobacter, la Spitalul Județean "Sfântul Andrei" din Galați, unde a fost depistat un focar de infecție nosocomială, a murit, astăzi, în unitatea medicală, acesta fiind cel de-al doilea deces înregistrat la un pacient infectat în spitalul gălățean, informează Mediafax.
Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, Valentin Boldea, a confirmat decesul, precizând că acesta s-a înregistrat în cursul nopții de marți spre miercuri.
El a declarat că au fost recoltate probe din Secția de neurochirurgie, unde a fost depistat focarul, dar și din Secția de terapie intensivă, pentru a stabili sursa infecției, în prezent fiind așteptate rezultatele analizelor.
Acesta este cel de-al doilea pacient infectat cu acinetobacter care a murit la Spitalul Județean "Sfântul Andrei" din Galați în ultima săptămână.
În prezent, în spitalul gălățean mai este internat un bărbat contaminat cu aceeași bacterie.
Cei trei pacienți au fost contaminați cu această bacterie în timp ce erau internați la Secția de neurochirurgie a Spitalului Județean "Sfântul Andrei" din Galați.
Ministrul Sănătății, Ritli Ladislau, a cerut, marți, demararea unei anchete suplimentare la Secția de neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgență "Sfântul Andrei" din Galați, după apariția unui focar de infecții nosocomiale.
Ritli Ladislau a solicitat o anchetă suplimentară din partea Ministerului Sănătății, o echipă de control a ministerului urmând să plece la Galați pentru a evalua situația de la secția unității sanitare.
Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, la Spitalul de Urgență "Sfântul Andrei" din Galați s-a decis limitarea accesului vizitatorilor și s-a impus realizarea unei dezinfecții în secțiile spitalului și o limitare a numărului de operații.
Acinetobacter baumanii este o bacterie întâlnită de obicei în infecțiile intraspitalicești, una dintre surse fiind aparatele de aer condiționat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 August 2011
Stire din Social : Ne părăsesc asistentele medicale!
Pagina a fost generata in 0.2062 secunde