Incidente în Irlanda de Nord, înaintea vizitei lui Joe Biden

219
Incidente în Irlanda de Nord, înaintea vizitei lui Joe Biden - media167739289269468700-1681231821.jpg

Articole de la același autor

Un grup de manifestanţi a atacat cu cocktailuri Molotov o mașină de poliţie. Incidentul a avut loc în Derry, un oraş din Irlanda de Nord, cu o zi înainte ca Joe Biden să sosească la Belfast.


Zeci de poliţişti şi vehicule ale serviciilor secrete au descins marţi dimineaţă la Belfast, în Irlanda de Nord, într-o operaţiune majoră de securitate înaintea vizitei preşedintelui american Joe Biden, relatează PA Media/dpa.


Avionul Air Force One va ateriza pe aeroportul internaţional din Belfast în cursul serii de marţi, dând startul vizitei de patru zile a lui Biden pe insulă, în provincia britanică Irlanda de Nord şi în Republica Irlanda, scrie Agerpres.


Vizita a fost programată pentru a coincide cu împlinirea a 25 de ani de la Acordul din Vinerea Mare, care în mare parte a pus capăt celor trei decenii de violenţe.


John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, a declarat că vizita de trei zile a preşedintelui Biden nu va fi afectată de incident. Joe Biden și Rishi Sunak urmează să ţină o conferinţă la un hotel din Belfast, iar miercuri președintele american va susține un discurs într-un campus universitar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4336 secunde