Inelul papei Benedict al XVI-lea ar urma să fie distrus după renunțarea la pontificat

301
Inelul papei Benedict al XVI-lea ar urma să fie distrus după renunțarea la pontificat - papa-1360687841.jpg
Inelul pescarului, pe care îl poartă papa Benedict al XVI-lea și care simbolizează puterea pontificală, va fi probabil distrus după data de 28 februarie, ziua retragerii suveranului pontif, a declarat marți Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, citat de agenția EFE.

Inelul papei se distruge în cazul decesului suveranului pontif, dar acum situația este diferită și 'inedită', întrucât papa este în viață, experții Vaticanului urmând să studieze normativa, a precizat Lombardi, adăugând însă că toate obiectele legate direct de pontificatul papei 'trebuie distruse'.

Până în prezent, în urma morții unui papă, cardinalul 'camerling', cel care conduce Biserica până la alegerea noului suveran pontif, avea sarcina de a scoate de pe degetul papei decedat Inelul pescarului, simbol al puterii pontificale. Inelul este apoi distrus imediat pentru a evita falsificarea unor documente pontificale, întrucât el conține imaginea sigiliului papal folosit pentru documente.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a mai precizat că, până pe data de 28 februarie, papa Benedict al XVI-lea își va menține toate angajamentele prevăzute, inclusiv primirile mai multor șefi de stat, printre care președintele României, Traian Băsescu, și cel al Guatemalei, Otto Perez Molina.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
Stire din Actual : Proces în premieră la Vatican
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Actual : Ce mesaj a transmis Papa musulmanilor
Pagina a fost generata in 0.578 secunde