Informații despre Abdeslam, ignorate din cauza unui conflict între un șef de poliție și un inspector

135
Informații despre Abdeslam, ignorate din cauza unui conflict între  un șef de poliție și un inspector - salahatentat-1463398052.jpg

Articole recomandate

Informații potențial cruciale despre anturajul lui Salah Abdeslam, de care dispunea poliția belgiană din Malines-Willebroek, nu au fost luate în serios de către șeful unității de poliție Yves Bogaerts, deoarece era în conflict cu inspectorul care obținuse infor-mațiile confidențiale, a relatat revista Knack pe site-ul său.

Potrivit revistei, lui Yves Bogaerts nu îi plăcea că inspectorul nu dezvăluie întotdeauna sursa informației sale. Bărbatul ar fi fost între timp în concediu de boală, dar le transmitea încă, din când în când, în calitate de expert în probleme de radicalizare, informații colegilor săi.

Tocmai pe baza unor informații con-fidențiale, el a trimis la sfârșitul lui no-iembrie un raport pe care îl întocmise în legătură cu Abid Aberkan, care locuia la adresa unde Salah Abdeslam a fost arestat pe 18 martie.

Comitetul P, o direcție care supraveghează activitatea departamentelor de poliție din țară, întreprinde acum o anchetă pentru a afla de ce raportul nu a fost introdus imediat în baza de date generale a poliției.

Presa belgiană relata, la trei zile după atentatele de la 22 martie, că un polițist belgian din orașul Malines avea încă din 7 decembrie 2015 adresa exactă la care se ascundea teroristul Salah Abdeslam.

Respectivul polițist ar fi transmis informația supe-riorilor săi din Malines, dar raportul confidențial nu a fost niciodată transmis mai departe poliției din Bruxelles, scria presa belgiană. Adresa menționată de polițistul belgian în raportul său era Strada Quatre Vents, numărul 79, Molenbeek, adică exact adre-sa la care a fost găsit Abdeslam.

În raportul întocmit de polițistul din Malines se menționa că Salah Abdeslam era ajutat să se ascundă și să se deplaseze de complicele său Abid Mohamed, acesta fiind arestat de altfel împreună cu creierul atentatelor din noiembrie 2015 din Paris în timpul raidului din Molenbeek al poliției bel-giene. Polițistul din Malines aflase informația de la un coleg de origine musulmană, care la rândul său primise pontul de la comunitatea musulmană din Malines.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.419 secunde